Dorpsplein 18
3769 VA, Soesterberg
Telefoonnummer
0346 35 14 02
soesterberg@swos.nl
www.swos-soesterberg.nl
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Koersbal

Op donderdagmiddag wordt er in ons centrum koersbal gespeeld. Koersbal is een spel dat zowel binnen als buiten gespeeld kan worden.
Voor binnen is niet meer nodig dan een vlakke vloer van 10x4 meter, een viltmat van 8x2 meter en een set ballen.
Koersbal kan werkelijk door iedereen gespeeld worden. Onafhankelijkvan de leeftijd of vaardigheid beleeft de deelnemer vreugde aan dit spel.
Jong en oud kunnen zich op voet van gelijkwaardigheid met elkaar meten. Dit geldt ook voor lichamelijk gehandicapten.
Gezelligheid staat voorop, maar dat betekent niet dat er niet fel gespeeld wordt. Bent u nieuwsgierig kom dan gerust eens kijken of meespelen.

Koersbal ontleent zijn naam aan de speciale eigenschap van de bal: het zwaartepunt van de bal ligt niet in het midden. Daardoor rolt de bal met een boog over de mat. Het is de kunst om de bal de goede koers te laten houden door een juiste grip op de bal. Als de bal niet precies over zijn loopvlak rolt, gaat hij slingeren of springen.Koersbal wordt gespeeld door twee teams van maximaal 4 personen die onderling de taken verdelen. Een grote groene vilten mat is verdeeld in vakken.
Er zijn acht ballen in het spel. Er spelen twee paren tegen elkaar. Het ene paar met vier zwarte ballen en het andere paar met vier bruine ballen.
Nadat een klein wit balletje in het veld is gespeeld, is het de kunst om er met de andere ballen zo dicht mogelijk bij te komen.

De kosten bedragen € 40,00 per jaar.
Het inschrijfformulier kunt u afhalen in het Ontmoetingscentrum of digitaal invullen en versturen.
Als u vragen of opmerkingen heeft dan kunt u dit opgeven in het contactformulier.