Dorpsplein 18
3769 VA, Soesterberg
Telefoonnummer
0346 35 14 02
soesterberg@swos.nl
www.swos-soesterberg.nl
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Exposities

Op de wanden in de koffie/biljartruimte en de twee zalen worden schilderijen getoond van diverse kunstenaars.
Deze worden met regelmaat gewisseld en sommige worden ter verkoop aangeboden.

Expositie Karina Wijnen in Ontmoetingscentrum Soesterberg

Vlak voor de verkiezingen zijn de lege muren van het Ontmoetingscentrum Soesterberg weer aangekleed met leuke, mooie en vrolijke schilderijen van Karina Wijnen. De expositie zal komende maanden te zien en te bewonderen zijn tijdens openingstijden.

Karina geeft ook schilderles. Ze vindt het leuk dat ze mensen kan laten zien wat ze voor moois kunnen maken, ondanks dat het soms heel moeilijk is. ”Mensen zeggen vaak: dit is zo moeilijk, maar ze gaan het wel proberen. Dan  ben ik ervoor om ze daarbij te helpen. Dat ik dat uit jou kan krijgen dat jij dat maakt. Dat is waar ik naar toe wil. De mensen laten kijken. En door te kijken naar licht en donker iets moois gaan maken, gewoon door het te doen.”

Ze vindt het leuk om les te geven aan iedereen die wil schilderen. Dat doet ze niet alleen in Soesterberg, maar ook thuis in haar atelier Karina aan de Schaepmanstraat 1-a in Soest. Ze werkt dan met hooguit vier mensen “omdat ik je les wil geven, naast je kan zitten En al duurt het een kwartier, ik wil uitleggen hoe je moet kijken, hoe je moet schilderen. Dus ik werk kleinschalig. Een heleboel mensen vinden dat prettig. Koffie en iets lekkers erbij…” Dat is een bruggetje om te vertellen dat ze ‘voor de gezelligheid’ ook wel eens met thee en wijn geschilderd heeft. Daar zit voldoende pigment in voor een mooi resultaat. Ze pakt de foto’s ervan erbij: “Je moet het zien als aquarel.”

Ze leert u kijken en licht en donker te zien. Van realisme tot abstract/apart of portretten leren maken. Of een stilleven of strandtafereel. Dingen die u leuk vindt, kan zij u leren maken. Karina is een enthousiaste vrouw die goed haar passie kan overbrengen. Andere materialen kunnen ook gebruikt worden.

Zelf begon ze, geboren in België, (“Ik ben een echte Gentenaar” zegt ze) al vroeg met tekenen. Ze heeft eigenlijk altijd al een potlood in handen gehad. Als autodidact ontwikkelde ze zich ”door wat te proberen, met kleuren bezig te zijn, en dat doe ik eigenlijk nog elke dag. Ik vind het ook leuk om dat over te brengen op de cursisten.” Ze is begonnen met het natekenen van stripfiguren. Op een gegeven moment ontwikkelde ze haar eigen stijl. Dat leidde ertoe dat ze nu vooral portretten en ook wel dieren schildert, inmiddels haar specialiteit. Ze is nu bezig aan een aantal portretten van artiesten, ”meer om mezelf een beetje bekendheid te geven.” Ze vindt het heel leuk dat ze Jochem Meijer mocht doen, Iris de Hond en Tom Waes (zie foto (Work in progress).

Er is nog plaats voor de schilderles in OC Soesterberg op dinsdagochtend van 09.30-11.30. U kunt zich aanmelden bij de SWOS. De reeks bestaat uit 10 schilderlessen à €100,00.

Zodra het Ontmoetingscentrum weer open is, is de expositie tijdens openingstijden te bekijken.