De Drie Eiken De Klarinet Klaarwater
De Drie Eiken De Klarinet Klaarwater
Dorpsplein 18
3769 VA, Soesterberg
Telefoonnummer
0346-351 402
dedrieeiken@swos.nl
www.swos-dedrieeiken.nl
SWOS SoestIk zou de SWOS niet willen missen
SWOS SoestDe vrijwilligers van de SWOS zijn geweldig!
SWOS SoestIk zou niet weten wat ik zonder klusjesdienst
SWOS moet beginnen
SWOS SoestIk kan actief blijven, er is zoveel te
doen in Soest voor senioren
SWOS SoestDe vrijwilligers van de SWOS zijn geweldig!
MENU

Vacatures

In het SWOS Ontmoetingscentrum De Drie Eiken in Soesterberg vinden de hele week door allerlei activiteiten plaats voor senioren. Om dit allemaal in goede banen te leiden, werken er veel vrijwillig(st)ers.

We zijn op dit moment dringend op zoek naar nieuwe vrijwillig(st)ers voor meerdere activiteiten:

De hele week door, op bijna elk dagdeel, is er een (of een tweetal) gastvrouw of gastheer aanwezig, die ons buffet bemand. Koffie zetten en schenken, koekje en gezelligheid erbij, een fris- of alcoholisch drankje serveren, maar ook een gezellige babbel, afrekenen en na afloop alles weer oprumen: het hoort er allemaal bij! Regelmatig zijn we op zoek naar invallers bij ziekte of vakantie, maar ook bij bijvoorbeeld extra activiteiten kunnen we vaak een paar handjes extra gebruiken. Jong of oud maakt niet uit!! Wel handigheid, een vriendelijke aard en een servicegericht instelling.

De kaartclub (klaverjassen en jokeren) vindt elke week plaats op maandagavond vanaf 19.30 uur. De competitie op deze avonden wordt geregeld en begeleid door twee vrijwilligers. Zij zorgen voor speelschema’s en houden een oogje in het zeil. Deze twee heren doen dit het hele jaar rond, alleen niet in de zomermaandan (juni, juli en augustus). We zoeken dus een duo vrijwillig(st)ers die dit in die maanden van hen kan overnemen. De vrijwilligersregeling bij de SWOS is zeer aantrekkelijk en er is begeleiding door de ouderenwerker. U staat er dus zeker niet alleen voor. We vragen niet meer dan uw tijd en wat talent voor regelklussen. Affinitiet met kaarten is fijn, maar niet echt noodzakelijk!

Verder zoeken we dames, heren en/of jongens of meiden (vanaf ongeveer 14 jaar) die willen assisteren bij een op te starten SeniorenDis op de dinsdag of donderdag avond. Deze dienst start om 16.15 uur met het opwarmen van de maaltijden, tafels dekken en ontvangen van de gasten. Jullie bedenken en maken zelf de desserts!  Je bedient de gasten aan tafel en ruimt na afloop ook met het hele team (van 4 vrijwillig(st)ers) weer af.  Alles is klaar tegen 19.00 uur. We werken in wisselende diensten, dus je hoeft niet elke week aanwezig te zijn, maar dit kan eens per 2, 3 of  4 weken zijn. Ook hierbij geldt dat wij goede begeleiding en voorzieningen bieden.

Omdat de werk tijden onhandig zijn als je zelf ook wilt eten, bieden we de dienstdoende vrijwillig(st)ers de mogelijkheid om ook een maaltijd te nuttigen tegen gereduceerd tarief. Al kun je zelf ook gewoon een boterham meenemen natuurlijk! De sfeer onderling is fijn en collegiaal: er wordt veel gelachen!!

Meer informatie , kennismaken en aanmelden kan bij Ontmoetingscentrum De Drie Eiken tijdens de werkuren van de ouderenwerker, Mieke Veken: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 14.30 uur. Het adres is Dorpsplein 18, telefoon 0346-351402, email: dedrieeiken@swos.nl.

Tuinliefhebbers in Soesterberg. Voor het onderhoud van kleine tuintjes van senioren in Soesterberg zoeken we tuinliefhebbers die het leuk vinden om in hun vrije tijd, senioren die zelf het tuinonderhoud niet meer kunnen doen, te helpen. In overleg met de senioren kunt u zelf bepalen op welk tijdstip dit het beste uitkomt. De tuinklus mag niet langer duren dan 3 uur. Het gaat niet om het onderhouden van het gras, aanleggen van paden of tegels. U ontvangt een geringe vergoeding. De senior betaalt de SWOS een bijdrage voor de onkosten. Interesse? Bel de SWOS 035 6023681

Maaltijdbezorgers gezocht! 
Geen maaltijd meer op tafel? Zo ver zal het hopelijk niet komen, maar de nood is zeer hoog bij de Werkgroep Maaltijdvoorziening van de SWOS (Stichting Welzijn Ouderen Soest).
Die werkgroep heeft ruim zestig vrijwilligers, die  zeven dagen per week en 365 (366) dagen per jaar een maaltijd bezorgen bij senioren die daar om welke reden dan ook zelf niet in kunnen voorzien.
Zo vinden per jaar ongeveer 29.000 warme/koelverse en 15.000 vriesverse maaltijden hun weg naar Soester en Soesterbergse tafels.
Belangrijk en leuk werk maar ook vrijwilligers worden ouder, vallen uit wegens ziekte en gaan zelfs wel eens met vakantie!
En dat terwijl het aantal klanten door de vergrijzing stijgt!
Voor de maandag, woensdag, vrijdag en in het weekend zijn we op zoek naar vrijwilligers die warme maaltijden willen bezorgen. Met uw eigen auto rijdt u in Soest of Soesterberg en brengt u gemiddeld 10-12 maaltijden bij senioren thuis. Belangrijk is dat u interesse hebt in senioren, uw ogen en oren open houdt voor vragen, opmerkingen en problemen van senioren die u thuis bezoekt. Er is een geringe onkostenvergoeding voor het gebruik van uw auto.